همه خطرات مواد غذایی فرآوری شده

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران - سهیل بالینی: به احتمال زیاد شما هم با مواد غذایی فرآوری شده آشنایی دارید یا در رسانه های مختلف این عبارت را شنیده اید. مواد فرآوری شده به هر ماده غذایی اطلاق می گردد که در فرایند فراوری و بسته بندی دچار تغییر شده یا برای مدتی طولانی در مجاورت مواد شیمیایی قرار گرفته باشد. تغییراتی که ممکن است ترکیب درونی و ظاهری محصول را متحول کند.

همه خطرات مواد غذایی فرآوری شده

از پراستفاده ترین مواد فرآوری شده در سبد غذایی ایرانیان می توان به سس های مختلف، رب گوجه فرنگی، سوسیس و کالباس، نوشابه و غلات شرکتی اشاره نمود. حتی سبزیجات بسته بندی شده نیز به نوعی، مواد فرآوری شده محسوب می شوند، زیرا در مجاورت پلاستیک و دیگر مواد شیمیایی قرارگرفته اند.

این روز ها سالم ترین افراد جامعه هم در استفاده روزمره، از نوعی مواد غذایی فرآوری شده استفاده می نمایند. هرچند موادی هستند که برای بهبود کیفیت، فرآوری می شوند، اما به طورکلی اغلب مواد فرآوری شده به بدن و سلامت انسان، ضرر هایی جبران ناپذیر وارد می نمایند.

به خاطر یک مشت دلار

شاید آغاز جهت فرآوری مواد برای دسترسی بهتر به مواد غذایی کمیاب بود. ساختن بسیاری از مواد در حجم کم به صرفه نیست و این موضوع باعث شد تا شرکت هایی برای تولید و بسته بندی مواد غذایی خاص تشکیل گردد. با پیشرفت این تجارت شرکت های بزرگ تولیدنماینده مواد غذایی هر روز به فکر اضافه کردن محصولی جدید برای فروش بیشتر هستند.

فرآوری در آغاز برای دسترسی بهتر و بهبود کیفیت و مزه مواد غذایی آغاز شد، اما امروزه به راهی برای سودجویی بیشتر شرکت های تولیدنماینده مواد غذایی تبدیل شده است. با یک دو دو تا چهارتای ساده متوجه خواهید شد که نه در رب های گوجه فرنگی امکان استفاده از مواد غذایی سالم و تازه وجود دارد و نه در سوسیس و کالباس خبری از گوشت گاو و گوساله است.

یک آنالیز سطحی از قند و کالری نوشابه های گازدار و آب میوه های به اصطلاح طبیعی شما را به نتایجی باورنکردنی و غم انگیز خواهد رساند. اگر مواد استفاده شده در این نوشیدنی ها را آنالیز کنید متوجه خواهید شد که قند به کار برده شده در این مواد، طبیعی نیست و خطراتی افزوده را به بدن شما متحمل خواهد نمود.

هر لیوان نوشابه گازدار رنگی و بدون رنگ، حجمی نزدیک به صد کیلوکالری را به میزان کالری روزانه شما اضافه می نماید. حالا در نظر بگیرید که این نوشابه با یک ساندویچ هات داگ تولید شده از گوشت غیرطبیعی با مواد افزودنی فراوان، در یک نان فرآوری شده قرار می گیرد و در کنار خیارشور پر نمک و سس های تغییریافته و پرکالری مصرف می گردد. همین محاسبه شاید راهی ساده برای کشف آمار بسیار بالای چاقی، دیابت و سرطان در کشور باشد. بیماری های که از سنین کودکی و با تغذیه نامناسب به ما و فرزندانمان تحمیل می گردد.

همه چیز را تکذیب می کنیم

کشور ایران از نظر مصرف مواد فرآوری شده با آمار دنیای برابری می نماید و شاید حتی در برخی موارد آماری مناسب تر را از خود نشان بدهد. البته در بین بد یا بدتر بودن همواره نکته ای مثبت وجود ندارد. بحران مواد غذایی فرآوری شده در ایران فراتر از میزان مصرف، به کیفیت محصولات ارتباط دارد.

بسیاری از مواد ممنوعه در تولید مواد غذایی فرآوری شده ایرانی استفاده می گردد. هر چند وقت یک بار اخباری مبنی بر استفاده از مواد غیرقانونی در شرکت های تولیدی لبنیات، سوسیس و کالباس، ترشیجات، آب لیمو و… به گوش می رسد که البته بعد از مدتی یا خبر به طورکلی تکذیب می گردد و یا شرکت مذکور به کشفیات جدیدی در زمینه استفاده از مواد شیمیایی دست می یابد که اثبات می نماید ماده ممنوعه نه تنها بیماری زا نیست بلکه بسیاری از بیماری های نادر را نیز درمان می نماید. در خاتمه ما می مانیم و آمار باورنکردنی مرگ میر از بیماری های که با تغذیه مناسب می شد از آن ها پیشگیری کرد.

البته اوضاع ما در صندلی مصرف نماینده نیز تفاوت چندانی با شرکت های تولیدنماینده ندارد. همان قدری که تولیدنمایندگان به سلامتی ما اهمیت نمی دهند، ما نیز به نحوه مصرف و کیفیت محصولات فرآوری شده بی اعتنا هستیم. ما در هنگام خرید و مصرف این مواد نه توجه ای به میزان قند و کالری تولیدات داریم و نه نگاهی به مواد سازنده و نگه دارنده محصول می اندازیم. یک جور فراموشی خودخواسته که از جانب تولیدنماینده، فروشنده و خریدار رعایت می گردد تا جامعه هرچه سریع تر به سمت چاقی و بیماری پیش رود.

این اعتیاد دوست داشتنی

بعد از محکوم کردن شرکت های تولیدنماینده و البته انتقاد نه چندان سازنده از شرایط موجود، بهتر است نگاهی به مسائل اساسی مصرف مواد غذایی تولید شده بیندازیم. شاید باور نکنید، اما اعتیاد به قند، همه گیرترین و خطرناک ترین نوع اعتیاد در دنیا است. همین اعتیاد باعث شده تا ترک مصرف نوشابه، شیرینی، شکلات و بسیاری دیگر از این تولید شده های خوش مزه غیرممکن به نظر برسد.

مصرف بالای قند در افراد از دلایل اصلی ابتلا به دیابت نوع دوم، چاقی، مسائل کلیوی، بیماری های قلبی و سرطان است. با نگاه به جدول گیج نماینده چاپ شده روی مواد غذایی متوجه خواهید که مصرف قند شما چقدر بالاتر از میزان لازم روزانه است. علاوه بر این باید موضوع استفاده از قند های شیمیایی و به اصطلاح مجاز را نیز به لیست مسائل اضافه کنید.

از میزان قند، چربی و کالری که بگذریم به مواد نگه دارنده موجود در بسیاری مواد غذایی فرآوری شده می رسیم. فرایند تولید و نگهداری این مواد به صورتی است که باید در زمان تولید، نوعی از نحوه نگهداری بلندمدت پیش بینی گردد. این پیش بینی می تواند گران قیمت و سالم تر باشد یا ارزان تر و ناسالم. اینکه ما به عنوان تولیدنماینده و مصرف نماینده کدام نوع از نگهداری بلندمدت را انتخاب می کنیم را به سادگی می توان حدس زد.

مواد نگه دارنده به طورکلی PH بدن را تغییر می دهند و ممکن است ریشه بسیاری از بیماری های عفونی، کبدی و کلیوی باشند. آزمایش های زیادی در خصوص ارتباط مصرف مواد شیمیایی و بیماری های التهابی و رماتیسم اجرا شده که نتایجی کم وبیش مشابه دارد. حجم مصرف روزانه نوشابه، کالباس، سوسیس، سس، رب، بیسکویت، نان های مدرن، کنسرو، کمپوت و بسیاری دیگر از مواد تولید شده را در نظر بگیرید تا بتوانید یک محاسبه ساده از میزان مصرف بسیار بالای این مواد شیمیایی داشته باشید.

جاده یک طرفه سلامتی

حالا که از نتایج بسیار خطرناک مواد تولید شده با خبر شدید شاید از خودتان بپرسید چه راهی وجود دارد که بتوانیم جان خود و فرزندانمان را از شر این مسائل مدرن نجات دهیم. اگر به نیمه پر لیوان نگاه کنیم، مصرف بسیاری از مواد غذایی تولید شده مثل اسنک ها، سس، رب و بسیاری دیگر از محصولات قابل اجتناب است. اسنک های نا سالم را می توان با میوه و سبزیجات سالم جایگزین کرد. موضوعی که حتی از نظر اقتصادی نیز به صرفه خواهد بود. بسیاری از مواد غذایی تولید شده را نیز می توان در خانه و به صورت سالم تولید و تهیه کرد. استفاده از گوجه تازه به جای رب و سس نه تنها به سلامت شما یاری می نماید بلکه هزینه های شما را نیز کاهش می دهد.

تعدادی دیگر از مواد غذایی را می توان با نوع تازه آن تعویض کرد. یک محاسبه سرانگشتی از قیمت محصولات تولید شده مانند گوشت های بسته بندی، سوسیس، کالباس و همبرگر به شما اثبات خواهد نمود که خرید مواد غذایی سالم تر از نظر اقتصادی نیز به صرفه تر است.

نکته منفی، اما ناتوانی در جایگزینی بسیاری از مواد غذایی پر استفاده است. محصولاتی مانند لبنیات، روغن، نمک، ادویه جات یا بسیاری از کنسرو ها و محصولات بسته بندی شده که از نحوه تولید آن ها بی خبریم در لیست محصولاتی قرار دارند که به سختی می توان جایگزینی غیر تولید شده را برای آن ها پیدا کرد.

این موضوع را هم در نظر بگیرید که شرکت هایی هستند که مواد غذایی سالم را روانه بازار می نمایند. تغییرات کمتر در ساختار مواد غذایی تولیدشده، بسته بندی مناسب تر و عدم استفاده از مواد نگه دارنده از نشانه های ساده تشخیص شرکت های تولیدنماینده سبز و سالم است. با علم به این موضوع می توان تا حدودی بار منفی عبارت فرآوری شده را حذف کرد. هرچند هنوز هم اکثریت موارد فرآوری شده در لیست مواد ناسالم قرار می گیرند.

این موضوع را به خاطر داشته باشید که با پیروی از کشور های پیروز در زمینه تولید محصولات سالم و با حذف مواد غذایی فرآوری شده نا سالم می توان به جامعه ای پیروز از نظر کیفیت سلامت تبدیل شد. تنها کار لازم نخریدن محصولاتی است که سلامت شما را به خطر می اندازد. همین یک راه چاره ساده به راهی برای تنبیه شرکت هایی تبدیل خواهد شد که سلامت عمومی ما و فرزندانمان را به خطر می اندازند.

mahsanblog.ir: وبلاگ مهسان، این وبلاگ برای سیستم مدیریت محتوای مهسان میباشد

منبع: برترین ها
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 27735

به "همه خطرات مواد غذایی فرآوری شده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه خطرات مواد غذایی فرآوری شده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید